Проблема обрання мови програмування, як інструменту для навчання та розробки.

Автор(и)

  • Ю. С.  Антонов
  • К. Р.  Дзігора

Анотація

Питання, яку мову програмування обрати та яка краща, дуже часто виникає як у тих, хто збирається вивчати програмування(вже вивчає), так і у тих, хто ці мови програмування викладає. Зрозуміло, що кожна сторона має свої критерії обрання тієї чи іншої мови програмування. Існують роботи, де пропонується обирати мову програмування в залежності від задачі та її предметної галузі, вимог до процесу розробки, швидкодії та потреби у ресурсах, тощо. Мета цієї роботи висвітлити деякі проблеми обрання мови програмування та показати, що кожна мова програмування є інструментом для розв’язання певного класу задач. Автори, у жодному випадку, не ставлятьза метудовести перевагу використання якоїсь мови програмування.

Посилання

Шевчук П. Г. Основні підходи добору мови та середовища програмування як засобів навчання. [Електронний ресурс] / П. Г. Шевчук // Інформаційні технології і засоби навчання. – 2010. – № 3. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/ejournals/ITZN/em6/emg.html. – Заголовок з екрана.

Зуев Е. А. Языки программирования: критерии выбора. [Електронний ресурс] / Е. А. Зуев // IT ШКОЛА SAMSUNG — Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=T70qJndjYi0. – Заголовок з екрана.

Производительность C++ vs. Javavs. PHP vs. Python. Тест «в лоб» [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://habrahabr.ru/post/66562/. – Заголовок з екрана.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Секція "Математика"