Мікробіологічні показники безпечності м’ясних продуктів в умовах виробництва

Автор(и)

  • А. А. Кісіленко Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Ю. О. Лесишина Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Як відомо, бактеріальні токсини забруднюють харчові продукти і є причиною виникнення гострих харчових інтоксикацій. Найбільш сприятливими для росту і розвитку хвороботворних бактерій є сире молоко, м’ясо і продукти його переробки. Мікроорганізми можуть обсіменяти органи тварин прижиттєво, наприклад, у разі їх захворювання або при травмах, а також при недотриманні санітарно-епідеміологічних умов одержання харчової продукції на різних етапах її заготовлення, переробки, транспортування і зберігання. Тому мікробіологічний аналіз є одним з основних показників безпечності молочної і м’ясної продукції як в умовах виробництва, так і на стадії її реалізації.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-06-25

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ «Хімічні науки»