Особливості ставлення сучасних школярів до ЛГБТ: реалії та міфи.

Автор(и)

  • А. Т. Кушнір

Анотація

У сучасному просторі через засоби масової інформації досить часто піднімається тема сексуальних меншин. Громадські організації, що займаються захистом прав ЛГБТ в Україні вважають, що найчастіше дискримінація до людей нетрадиційної орієнтації відбувається в сфері зайнятості, освіти, медичного обслуговування та ставленні правоохоронних органів. Рівень нетолерантности до гомосексуалів, на їхню думку, залежить від статі (жінки толерантніші від чоловіків), рівня освіти (освіченіші люди – терпиміші), віку (молодші за віком люди толерантніші від старших, за винятком хлопцівпідлітків), реґіону мешкання (міські жителі толерантніші за сільських), релігійности, професійної зайнятости, рівня прибутків тощо.

Посилання

Асмолов А. Г. О смыслах понятия «толерантность». Век толерантности : науч.- публицистический вестник. 2001. С. 8–18.

Галакова М. В. К вопросу о формировании позитивной коммуникативной установки в процессе профессиональной деятельности. 2013. № 1. URL : www.scienceeducation.ru/107-8158.

Дзялошинский И. М. Культура, журналистика, толерантность. Диагностика толерантности в средствах массовой информации. М., 2002. С. 40–41.

Golovakha E., Gorbachyk A., Panina N. Ukraine and Europe: Outcomes of International Comparative Sociological Survey», Kiev, Institute of Sociology of NAS of Ukraine, 2007, pp. 133–135.

Rating Pro (15 липня 2015). URL: https://www.lgbt.org.ua/news/show_3021/

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Секція «Філологія»