Феномен корупції як вид девіантної поведінки у сучасному суспільстві.

Автор(и)

  • А. П. Мороз

Анотація

Проблеми прояву девіантної поведінки у сучасному суспільстві набувають все більшого загострення. Різновиди девіантної поведінки поширюються на різні верстви населення і визначаються, як відхилення від загальноприйнятих норм. Варто зауважити, що девіації можуть бути як позитивними, так і негативними. У першому випадку неспівпадіння з нормами тягне за собою створення чогось нового, зміну поглядів людей на звичні речі. Цей вид відхилення проявляється у талановитості, геніальності. Реальну загрозу для суспільства становить прояв негативної девіантної поведінки, який, на жаль, набагато більше розповсюджений серед населення. Серед негативних девіацій відзначається алкоголізм, наркоманія, проституція, злочинність, тероризм, суїцидальна поведінка, які можуть наносити шкоду життю і благополуччю, як окремої особистості так і для суспільства загалом.

Посилання

Асафайло В. В. Боротьба з політичною корупцією в умовах демократизації суспільства: ідея, дія та протидія. Ідея і дія : погляд Ф./П./П./С./ : колективна монографія за заг. ред. О. А. Івакіна, Д. В. Яковлева. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2017. С. 19–28.

Іванець М. Корупція як негативний фактор в діяльності правоохоронних органів. Актуальні проблеми правознавства. 2018. Вип. 3 (15). С. 59–63.

Івасенко С. Умови виникнення корупції серед працівників правоохоронних органів. Державне управління та місцеве самоврядування. 2014. Вип. 3 (22). С. 226–233.

Логачев М. Г. Корупція як форма девіантної поведінки персоналу правоохоронних органів. Девіантна поведінка: соціологічний, психологічний та юридичний аспекти. 2015. С. 88–92.

Сюсяйло О. Н. Исследование коррупции как вида отклоняющегося поведения. Державне управління: удосконалення та розвиток. 2011. № 12. URL : http://nbuv.gov.ua/UJRN/Duur_2011_12_17

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Секція «Філологія»