Медійна грамотність в освіті та науці: діалог бібліотекаря & користувача.

Автор(и)

  • Я. С. Бондарчук

Анотація

Синергія розвитку цифрових та технічних процесів глобально впливає на роль та функціонування науково-освітньої системи. Галузь освіти та науки знаходяться на стадії інноваційних трансформацій та впровадження нових форм роботи.

Державна політика в освітній сфері, доцільність адаптації до сучасних інформаційних процесів формують нові вектори діяльності університетських бібліотек, в яких сучасна книгозбірня це відкрита комунікаційно-комунікативна система, яка бере активну участь в освітньому, науковому та культурному житті закладів вищої освіти. Комунікаційна діяльність бібліотеки направлена на створення комфортного середовища для використання інформації, на розвиток засобів внутрішніх організаційних та інформаційних інструментів з ціллю налагодження професійного діалогу між бібліотекарем та користувачем.

Посилання

Інструменти для дослідника ХХІ століття. Пан бібліотекар : блоґ про бібліотечну справу та інформаційні технології. URL : https://bit.ly/2rmzynV (дата звернення: 04.05.2018), вільний. Назва з екрана.

Каталог наукових веб-ресурсів DiRT. Пан бібліотекар :блоґ про бібліотечну справу та інформаційні технології. URL : https://bit.ly/2rmvAvo (дата звернення: 04.05.2018), вільний. Назва з екрана.

Медіатекст. Вікіпедія. Вільна енциклопедія : [веб-сайт]. URL : https://bit.ly/2HOeDW5 (дата звернення: 04.05.2018), вільний. Назва з екрана.

Що таке Creative Commons. Creative Commons Ukraine : [веб-сайт]. URL : https://bit.ly/2ii6xsD (дата звернення: 04.05.2018), вільний. Назва з екрана.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Секція "Бібліотечна справа"