Визначення загальної антиоксидантної активності прополісів з різних регіонів України

Authors

  • І. О. Гордєєва Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • О. О. Зосенко Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Г. М. Старкова Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • О. В. Кущ Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • O. М. Шендрик Донецький національний університет імені Василя Стуса

Abstract

Поліфеноли широко розповсюджені у природі і містяться у великій кількості у фруктах, овочах, листях чаю та продуктах бджільництва: медові, прополісі. До природних поліфенолів відносяться флавоноїди і полігідроксикислоти, а також утворені на їх основі таніни та лігніни. Інтерес до вивчення цих сполук викликаний їхньою здатністю знижувати ризик розвитку атеросклерозу, онкологічних і серцево-судинних захворювань. Подібні властивості пояснюються антиоксидантною активністю поліфенолів via механізм інгібування процесів радикально-ланцюгового окислення біомолекул під дією активних форм Оксигену.

Published

2021-06-25

Issue

Section

СЕКЦІЯ «Хімічні науки»