Визначення загальної антиоксидантної активності прополісів з різних регіонів України
Abstract
Поліфеноли широко розповсюджені у природі і містяться у великій кількості у фруктах, овочах, листях чаю та продуктах бджільництва: медові, прополісі. До природних поліфенолів відносяться флавоноїди і полігідроксикислоти, а також утворені на їх основі таніни та лігніни. Інтерес до вивчення цих сполук викликаний їхньою здатністю знижувати ризик розвитку атеросклерозу, онкологічних і серцево-судинних захворювань. Подібні властивості пояснюються антиоксидантною активністю поліфенолів via механізм інгібування процесів радикально-ланцюгового окислення біомолекул під дією активних форм Оксигену.
Downloads
Published
2021-06-25
Issue
Section
СЕКЦІЯ «Хімічні науки»