Шляхи трансформації глобальних систем харчування за допомогою інформаційних технологій
Abstract
У ХХІ ст. глобальні продовольчі системи зіштовхнулися з проблемою одночасного зростання попиту на їжу та конкуренцією за ресурси, які впливають на продовольче забезпечення – вода, енергія, земля. Глобальні процеси, такі як збільшення частки населення, яке знаходиться за межею бідності, невідповідність ведення сільського господарства, що здійснює негативний вплив на стан навколишнього природного середовища, тонни придатної для споживання їжі, яка йде у відходи та кліматична криза загострюють проблему збідніння природніх ресурсів, ускладнюючи забезпечення їжею людського населення в майбутньому.
References
World population to reach 9.9 billion by 2050. International Institute for Sustainable Development. URL: http://sdg.iisd.org/news/world-population-to-reach-9-9-billion-by-2050/
What are the Sustainable Development Goals? United Nations Development Programme. URL: https://www.undp.org/content/undp/en/home/sustainable-development-goals.html
Innovation with a Purpose: The role of technology innovation in accelerating food systems transformation. World Economic Forum. URL: http://www3.weforum.org/docs/ WEF_Innovation_with_a_Purpose_VF-reduced.pdf
Food Loss and Food Waste. Food and Agriculture Organization of the United Nations. URL: http://www.fao.org/food-loss-and-food-waste/flw-data