Шляхи трансформації глобальних систем харчування за допомогою інформаційних технологій

Authors

  • Т. В. Січко Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • О.-М. Д. Прямухіна Донецький національний університет імені Василя Стуса

Abstract

У ХХІ ст. глобальні продовольчі системи зіштовхнулися з проблемою одночасного зростання попиту на їжу та конкуренцією за ресурси, які впливають на продовольче забезпечення – вода, енергія, земля. Глобальні процеси, такі як збільшення частки населення, яке знаходиться за межею бідності, невідповідність ведення сільського господарства, що здійснює негативний вплив на стан навколишнього природного середовища, тонни придатної для споживання їжі, яка йде у відходи та кліматична криза загострюють проблему збідніння природніх ресурсів, ускладнюючи забезпечення їжею людського населення в майбутньому.

References

World population to reach 9.9 billion by 2050. International Institute for Sustainable Development. URL: http://sdg.iisd.org/news/world-population-to-reach-9-9-billion-by-2050/

What are the Sustainable Development Goals? United Nations Development Programme. URL: https://www.undp.org/content/undp/en/home/sustainable-development-goals.html

Innovation with a Purpose: The role of technology innovation in accelerating food systems transformation. World Economic Forum. URL: http://www3.weforum.org/docs/ WEF_Innovation_with_a_Purpose_VF-reduced.pdf

Food Loss and Food Waste. Food and Agriculture Organization of the United Nations. URL: http://www.fao.org/food-loss-and-food-waste/flw-data

Published

2021-06-29

Issue

Section

СЕКЦІЯ «Інформаційні та прикладні технології»