Визначення якості води методами біоіндикації.
Abstract
Низька якість питної води позначається на здоров’ї населення – вона грає найважливішу роль в процесах життєдіяльності біологічних систем, що зародилися у водному середовищі. Особливості фізико-хімічних властивостей води та їх сталість в чому сприяли швидкому розвитку живих організмів у процесі еволюції. Досягнувши вищого ступеня розвитку, людина залишилася повністю залежимо від якості водного середовища свого організму, обсяг якої становить 60–65 % від маси тіла. Майже 89 % води містить людський мозок, до 80 % води входить до складу людської крові, більш ніж на 70 % м’язи людини містять все ту ж воду, і навіть у кістках скелета близько 20 % вологи. У цьому середовищі здійснюється безліч біохімічних реакцій, що становлять основу життя. Успішне функціонування будь-якого організму підтримується завдяки безперервному обміну води і речовини між внутрішніми рідкими середовищами організму і зовнішнім середовищем.Downloads
Issue
Section
Секція "Біологія"