Якісний і кількісний склад етанольних екстрактів грибів Flammulina Velutipes.

Authors

  • О. Е. Копил
  • Ю. О. Лесишина
  • О. С. Цяпало
  • І. А. Кублинська

Abstract

Мета даної роботи полягала у визначенні якісного і кількісного складу етанольних екстрактів вищих грибів Flammulina velutipes, культивованих в Україні. Об’єкт дослідження – тонкоподрібнений порошок висушених грибів Flammulina velutipes. Екстракти з порошку грибів одержували кип’ятінням на водяній бані в колбі зі зворотним холодильником протягом 2 год. Як екстрагент використовували 50 %- та 70 %-вий етанол. Співвідношення сировина:екстрагент становило 1:50. Кількість екстрактивних речовин характеризували величиною сухого залишку (Wс.з), який визначали методом гравіметрії. Якісний і кількісний склад екстрактів визначали за допомогою специфічних кольорових реакцій, а також методом УФ-видимої спектрофотометрії.