Порівняльний аналіз ростових показників штамів їстівних базидієвих грибів Flammulina velutipes (Curtis) Singer та Lentinus edodes (Berk.) Pegler.
Abstract
Останнім часом зростає актуальність пошуку методів вирощування базидієвих грибів у культурі, що зумовлюється необхідністю впровадження у виробництво нових джерел якісного харчового білка (Вдовенко, 2010). Їстівні гриби визнані цінним дієтичним продуктом харчування, до їх складу входить комплекс білків, вітамінів та високоактивих ферментів з антиоксидантними властивостями, мінеральні речовини та пігменти полієнової природи (Волошко, 2013). Це є підґрунтям для встановлення ряду лікувальнопрофілактичних властивостей їстівних базидієвих грибів (Гаврюшина, 2017).Downloads
Issue
Section
Секція «Біологічні науки та екологія»