Температурний оптимум дії ферментного препарату «Laccase from Trametes versicolor».
Abstract
Лакказа (КФ 1.10.3.2, п-дифенол: кисень оксидоредуктаза) входить до складу лігнолітичного ферментного комплексу дереворуйнуючих грибів. Особливі каталітичні властивості і широка субстратна специфічність лаккази зумовлюють її застосування у різноманітних біотехнологічних процесах. На сьогоднішній день промисловість випускає комерційні препарати лаккази різного ступеню очищення та концентрування, що в свою чергу може відображатись у відмінностях фізико-хімічних властивостей ферменту (його рН-оптимуму, термолабільності, термостабільності тощо).
Мета даної роботи полягала у визначенні температурного оптимуму дії комерційного ферментного препарату «Laccase from Trametes versicolor» (фірми «Sigma», Німеччина).
Downloads
Issue
Section
Секція «Хімічні науки»